De Tribal Art Fair Amsterdam 2021

Datum: 28 October t/m 31 October 2021

Na de succesvolle online editie van de Tribal Art Fair (TAF) in 2020 is de beurs in oktober weer terug in De Duif in Amsterdam. Meer dan 2000 objecten bieden een grote diversiteit qua functie, vorm, regio en budget. Het is een onmisbaar evenement voor verzamelaars, kunstliefhebbers en iedereen met interesse in etnografica.  

Niet alleen maskers en beelden maar ook textiel uit Zuidoost-Azië, prachtige sieraden uit Afrika, schilden uit Oceanië en unieke miniaturen van de Inuit, zullen op de TAF te bewonderen zijn. Vaak gaat het om objecten voor dagelijks gebruik maar ook om voorwerpen die te maken hebben met vruchtbaarheids- , initiatie- of transitierituelen. Exposanten geven graag uitleg over hun intrigerende verzamelingen.

Zestien handelaren uit binnen- en buitenland exposeren in de Duif. Dit jaar zijn er ook een aantal nieuwe deelnemers zoals de in Afrikaanse kunst gespecialiseerde galerie Xquisart uit Gent en Marcus Raccanello uit Wenen die voornamelijk objecten uit Oceanië zal aanbieden. Natuurlijk zijn er ook handelaren uit Nederland zoals  Astamangala, Tribal Design, Louis Nierijnck en Galerie Lemaire die al vanaf  2003 meedoen aan de TAF. Ook weer present zijn de in Aziatische kunst gespecialiseerde  Michael Woerner en Galerie Punchinello uit Parijs.

Beursbezoekers worden uitgenodigd om een aantal interessante lezingen bij te wonen. Albert van Zonneveld vertelt over zijn derde deel “Zwaarden en messen”  uit de boekenreeks “Traditionele wapens van Borneo, de uitrusting van de koppensnellers”. Philip van Kerrebroeck geeft de lezing Cache-sexe: van schaamlapje tot tanga! en Ron van Doorn houdt een presentatie over zijn dan net verschenen boek Akua’ba Asante, Wednesday child.

Kortom de TAF is weer helemaal terug in het laatste weekend van oktober en  verwelkomt graag iedereen met interesse in etnografica.

Preview                  donderdag 28 oktober 15.00 -19.00, alleen op uitnodiging
Datum                    vrijdag 29 oktober t/m zondag 31 oktober 2021
Openingstijden      vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur
Locatie                   De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam
Toegang                € 7,50

voor meer informatie: Finette Lemaire, +31 (0) 6-24905585 / +31 (0)20-6237-027/ [email protected]/ www.tribalartfair.nl/onlinefair

NB Houd de website in de gaten voor updates en meer informatie over het coronavirus en eventuele gevolgen voor de beurs. Mochten er onverhoopt toch weer restricties komen dan zal de TAF wederom online worden gehouden.