Voor de 21ste editie van de Tribal Art Fair (TAF) verzamelen zich van 26 t/m 29 oktober 20 handelaren in etnografica uit 9 landen in De Duif in Amsterdam. De TAF staat internationaal bij verzamelaars en kunstliefhebbers bekend om de kwaliteit en de verscheidenheid van het aanbod. De beurs trekt bezoekers van over de hele wereld.

Elk jaar is in het laatste weekend van oktober de voormalige kerk De Duif op de Prinsengracht in Amsterdam het decor voor de TAF waar handelaren hun beste objecten uit Afrika, Azië, Oceanië en Zuid-Amerika exposeren. Het aanbod loopt uiteen van Afrikaanse maskers en beelden en sierraden en doeken uit Azië, tot vlechtwerk, schilden en voorouderbeelden uit Oceanië. In alle prijscategorieën zijn daartussen betoverende kunstvoorwerpen te vinden.

“Voor zowel de exposanten als de bezoekers is de TAF een jaarlijks evenement om naar uit te kijken”, zegt initiatiefnemer van de beurs Finette Lemaire. “De prachtige locatie in het historische kerkgebouw De Duif, in combinatie met de mooiste objecten van over de hele wereld en een programma van interessante lezingen, maakt deze beurs elk jaar weer een inspirerende ervaring voor alle bezoekers, zowel ervaren verzamelaars als gewoon liefhebbers van mooie voorwerpen. De praktijk laat zien dat wie eenmaal de TAF heeft bezocht, zo enthousiast is dat hij of zij daarna elk jaar terugkomt.”

Onder de exposanten dit jaar zijn veel vaste deelnemers, zoals Adam Prout Ethnographic Art uit het VK, Galerie Punchinello uit Frankrijk, Michael Woerner Oriental Art uit Thailand, Raccanello Tribal Art uit Oostenrijk en Zubek Gallery uit Duitsland. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn Joe Loux uit de Verenigde Staten en Raphaël Sevette uit Zwitserland. Voorafgaand aan de beurs keuren experts het aanbod op authenticiteit.

Het lezingenprogramma tijdens de TAF biedt dit jaar twee boekpresentaties, een mini-symposium over ‘Authenticiteit in tribal art’ en een lezing van Arnold Wentholt over de Aldo en Hannie van Eyck-collectie. De boekpresentaties betreffen Oog in oog met de goden van Alexander Reeuwijk over het godenbeeld van Nataraja, de dansende Shiva, in het Rijksmuseum, en Bedekt van emeritus-hoogleraar Urologie Philip Van Kerrebroeck, een antropologisch onderzoek naar de menselijke behoefte om de geslachtsdelen te bedekken.

De TAF is het laatste weekend van oktober in De Duif en verwelkomt iedereen met interesse in etnografica.

Preview                       donderdag 26 oktober 15.00 -19.00, alleen op uitnodiging
Datum                         vrijdag 27 oktober t/m zondag 29 oktober 2023
Openingstijden         vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur
Locatie                        De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam
Toegang                      € 7,50
www.tribalartfair.nl
Catalogus: verschijnt online half september