Tijdens de twintigste editie van de Tribal Art Fair (TAF) exposeren 21 handelaren uit binnen- en buitenland van 28 t/m 30 oktober in De Duif in Amsterdam. In twee decennia is de TAF uitgegroeid van een klein nationaal evenement tot een vooraanstaande internationale beurs met bezoekers uit de hele wereld.

De beurs staat bekend om zijn diversiteit van objecten, uit een grote verscheidenheid aan regio’s en gevarieerde prijscategorieën. Voor verzamelaars, kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in objecten uit Afrika, Azië en Oceanië is de beurs inmiddels een begrip.

Naast maskers en beelden tonen exposanten gebruiksvoorwerpen, sieraden, doeken en rituele voorwerpen uit Afrika, Azië, Oceanië en (Zuid-)Amerika. Sommige voorwerpen zijn voor dagelijks gebruik, andere spelen een rol in vruchtbaarheids-, initiatie- of transitierituelen. Tijdens de beurs delen de exposanten graag hun kennis over de objecten uit hun verzamelingen.

Onder de deelnemers zijn dit jaar ook een aantal nieuwe exposanten, zoals Ritual Curious Gallery uit Barcelona en Petr Zubek uit Düsseldorf. Beide presenteren voornamelijk Afrikaanse objecten. Voor andere galeries zoals Astamangala, Frans Faber, Galerie Lemaire, Louis Nierijnck en Tribal Design is dit het twintigste jaar op de beurs.
Alle exposanten zullen hun recente aanwinsten tonen en hun kennis en expertise delen over de oorsprong ervan. Ethische aspecten die in de moderne kijk op historische verwerving een rol spelen, zijn een belangrijk onderdeel geworden van de provenance van objecten. Herkomst en herleidbaarheid zijn ook op de TAF van belang.

Tijdens de beurs is er ook dit jaar een divers lezingenprogramma.
Vrijdag geeft Pieter ter Keurs een lezing over ‘Persoonlijke versiering op het Indonesische eiland Enggano’. Op zaterdag geeft Arnold Wentholt een toelichting op de collectie van de Nederlandse architect Aldo van Eyck. op zondag geeft ten slotte Niels Beckers een lezing over ‘Eretekens voor de Yahray strijder uit Nieuw Guinea’. Het volledige lezingen programma staat op de website.

De Tribal Art Fair is het laatste weekend van oktober in De Duif en verwelkomt iedereen met interesse in etnografica.

Preview donderdag 27 oktober 15.00 -19.00, alleen op uitnodiging
Datum vrijdag 28 oktober t/m zondag 30 oktober 2022
Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur
Locatie De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam
Toegang € 7,50