Persbericht             Augustus 2020

De Tribal Art Fair Amsterdam gaat dit jaar online

Ondanks dat de vele bezoekers uit binnen en buitenland ieder jaar weer uitkijken naar de Tribal Art Fair in Amsterdam, heeft de organisatie de fysieke beurs in ‘De Duif’ voor dit jaar afgelast. In de plaats komt een speciale online versie. De online beurs opent op donderdag 29 oktober om 15.00 uur en duurt tot 1 november 22.00 uur. Gedurende de beursdagen vindt men op een speciale website de meest recente aanwinsten van de eenentwintig deelnemende galeries.

De Tribal Art Fair Amsterdam is na achttien jaar uitgegroeid tot een belangrijke internationale beurs voor verzamelaars, handelaren en museumconservatoren op het gebied van tribale kunst uit alle werelddelen. Uit Afrika en Oceanië, maar ook van Tibet tot Zuid-Afrika en van Alaska tot Indonesië. Naast maskers en beelden vindt de bezoeker ook textiel, sieraden en gebruiksvoorwerpen op de website. Iedere galerie zal tot wel vijftig objecten tonen.

Tijdens de beursdagen kunnen geïnteresseerden achter de computer boeiende lezingen bijwonen. Dr Uli Kozok, professor aan de universiteit van Hawaii spreekt met beeldend kunstenaar Frans Jozef van Nispen over de tekeningen in de magische boeken van de Toba Batak uit Sumatra. De Canadese handelaar en auteur Marc Assayag schrijver van ‘The stars are eyes’, vertelt in een andere lezing hoe in zijn optiek de yam maskers van de Abelam uit Papua Nieuw Guinea bekeken moeten worden.

Daarnaast is er op zaterdag 31 oktober een veiling van etnografische voorwerpen waarbij de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Meer weten, bekijk dan de website van de Tribal Art Fair Amsterdam: www.tribalartfair.nl.

Online beurs: start op 29 oktober 15.00 uur en duurt tot 1 november 22.00 uur
www.tribalartfair.nl/onlinefair (online in September)

voor meer informatie: Finette Lemaire, +31 (0) 6-24905585 / info@gallery-lemaire.com
www.tribalartfair.nl
www.tribalartfair.nl/onlinefair